Animale de companie

#ciocolata #caini #alimentatie caini #oase caini

4 alimente daunatoare pentru caini

Medicii veterinarii au avertizat dintotdeauna proprietarii de caini ca alimentatia umana este toxica si otravitoare pentru caini, insa putini sunt cei care acorda atentie acestor sfaturi. Iata care sunt cele mai daunatoare alimente pentru caini, dar perfect sanatoase pentru oameni.


1. Oasele

Desi oasele reprezinta cea mai frecventa si dorita recompensa data de oameni cainilor, anual, mii de caini ajung la urgenta din cauza oaselor. In realitate, cainii sunt omnivori, nu carnivori. Majoritatea lor nu pot consuma in siguranta oasele, deoarece acestea se rup in aschii ascutite, in timp ce sunt mestecate, si se infing in tractul intenstinal, provocand rani sau rupturi cauzatoare de moarte, uneori.
Oricat ar fi de placute de caini, oasele ar trebui scoase complet din alimentatia lor, iar topul celor mai periculoase oase este pui, porc si vita.


2. Ciocolata

Cateva inghitituri de ciocolata pot provoca otravirea cainelui tau deoarece ea contine anumite substante care sunt absorbite mult mai lent la caini, devenind astfel deosebit de toxice. Rezultatele unei jumatati de ciocolata oferite unui caine de talie medie sunt: cresterea ritmului cardiac, stimularea excesiva a sistemului nervos central, contractia arterelor, iar simptomele sunt voma, diaree , neliniste, agitatie , lesin si chiar moarte, la numai patru ore dupa consumarea ciocolatei.


3. Lapte si branza

Ca si oamenii, multi caini au intoleranta la lactoza si fac diaree daca vor consuma lapte. Cainii nu au enzima necesara pentru a procesa enzima din lapte, iar reactia organismului lor va fi voma, diaree si multe late probleme gastro-intestinale. Chiar daca vezi ca ii plac produsele lactate si te gandesti ca a fost crescut cu lapte, deci nu ar putea sa-i dauneze, abtinete-te sa-i dai lapte si branza.

Branza este mult prea bogata in grasimi si consumarea ei poate duce la pancreatita , care poate deveni o afectiune fatala, ducand la o moarte dureroasa.


4. Ceapa si usturoi

Celulele rosii in numar foarte mic la caine pot fi rezultatul unui regim alimentar, in care ai mai "scapat" ceapa si usturoi, doua alimente deosebit de otravitoare pentru caini. Ingredientele toxice aflate in acestea pot duce rapid la voma si diaree, iar, in timp, la anemie, respiratie grea, stare de lesin si moarte.

Alte alimente otravitoare: struguri, strafide, avocado, iaurt, drojdie sau bicarbonat, cofeina, sunca.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea