Cresterea copilului

#copil 9 ani #greutati #scoala #copil abandonat

De neimaginat! Un copil de 9 ani a fost lasat sa traiasca singur de mama lui. In ciuda greutatilor, micutul nu a abandonat scoala

Un copil in varsta de noua ani a fost nevoit sa locuiasca singur intr-un apartament timp de noua ani, dupa ce mama lui s-a mutat cu iubitul sau, la cinci kilometri distanta.

Totul s-a intamplat in Nersac, Franta. Baiatul a locuit singur intr-o unitate de locuinte pentru persoane cu venituri mici, dupa ce a fost abandonat de propria sa mama. Ea a plecat sa locuiasca alaturi de iubitul ei intr-un oras din apropiere si a uitat de fiul ei, care a fost nevoit sa se descurce singur.

In perioada 2020-2022 baiatul a supravietuit mai mult cu dulciuri, conserve si mancare oferita de vecini. In tot acest timp femeia a locuit confortabil alaturi de partenerul ei. Ea venea in vizita la fiul sau o data pe luna pentru a-i aduce mancare, insa niciodata nu statea foarte mult si nici nu il lua cu ea. Din cauza acestor vizite, vecinii nu si-au dat seama foarte repede de faptul ca baiatul locuieste singur. In cele din urma, ei au sunat la politie.

Cand oamenii legii au intrat in apartamentul copilului, acestia au gasit frigiderul gol, un cos de gunoi plin cu ambalaje de prajituri si cutii de mancare goale. De asemenea, nu existau nici haine, incaltaminte sau lucruri de igiena.

Oamenii legii au aflat de la copil ca locuia singur de doi ani, iar mama lui venea rar in vizita. Mama lui a fost gasita in casa iubitului. Ea a negat ca si-a abandonat copilul, sustinand ca acesta locuia cu ea. Intrebata de judecator de ce chiar fiul ei a acuzat-o ca l-a abandonat timp de doi ani, femeia a putut spune doar: „Nu stiu de ce zice asta”. Totodata, a insistat ca l-a dus pe copil zilnic la scoala. Explicatiile ei au fost greu de crezut. Copilul a fost trecut sub plasament si a decis sa rupa orice legatura cu mama sa.

De asemenea, femeia a primit o pedeapsa de 18 luni de inchisoare cu suspendare pentru neglijarea fiului sau. Va trebuit doar sa poarte o bratara electronica la glezna timp de sase luni.

Despre baiat, un educator l-a descris ca fiind „foarte matur, foarte rezistent si autonom, poate prea mult”. Micutul a trecut prin multe greutati, mai ales pe timpul iernii, cand se invelea cu mai multe pilote noaptea si trebuia sa faca baie cu apa rece. In tot acest timp el a mers zilnic la scoala si profesorii nu au banuit nimic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului