Animale de companie

#animale #pisici #greutatea pisicii #pisica slabeste

Ce sa faci cand pisica slabeste?

Pisica poate uneori sa slabeasca, daca se imbolnaveste sau trece prin anumite schimbari: stapanul trebuie sa monitorizeze starea pisicii si sa o duca la un control veterinar , pentru a exclude unele boli grave .

si examinarea la veterinar pot duce la eliminarea unor cauze precum hipertiroidismul, diabetul, tumorile sau parazitii .

Uneori, pierderea in greutate apare pe fondul varstei inaintate a animalului. Este cunoscut ca la o anumita varsta (intre 6 si 9 ani ), pisicile devin mai putin active si incep sa se ingrase, dupa care incep sa slabeasca pronuntat din cauza batranetii.

Uneori, cauza poate fi si o problema a danturii, care le face sa nu mai poata manca - in acest caz, este obligatoriu sa fie dusa la veterinar.

Daca nu este depistata niciuna din aceste probleme, este posibil ca hrana primita de pisica sa nu fie destul de hranitoare. O simpla schimbare a meniului zilnic, preferabil cu o mancare de calitate, care contine multe proteine, ii poate fi benefica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului