Cum sa...

#pisoi #pisici #animalute de copmpanie

Cum alegi un pisoi sanatos

S-a dovedit din punct de vedere medical ca cei care detin o pisica scapa mai repede de starile de nervozitate provocate de stres si au un risc mai mic de probleme cardiace. Indiferent daca optezi pentru un pisoi de rasa sau maidanez , este foarte important sa fii atent la unele aspecte legate de sanatatea animalutului. Iata cum alegi un exemplar sanatos:


1 Pisoiul trebuie sa fie bine hranit si sa aiba un aspect general mai „rotofei” insa atentie daca are burta prea rotunda.

Majoritatea puilor de pisica se confrunta cu paraziti interni, astfel ca o burtica prea rotunda ar putea indica prezenta lor.

De asemenea, daca incheieturile membrelor sunt proeminente, o burtica prea mare poate fi un semn de rahitism .


2 In general pisoii sunt foarte curiosi si jucausi in primele luni de viata. Un exemplar apatic indica prezenta unei probleme de sanatate.


3 Inspecteaza pielea si blanita pisoiului. Blanita trebuie sa fie moale, curata si lucioasa iar pielea sa nu prezinte zone inrosite, umflaturi.

Uita-te cu atentie in zona burticii pisoiului pentru a vedea daca animalutul nu prezinta paraziti externi.


4 Atentie si la ochii si urechile animalutui. Ochii trebuie sa fie limpezi, fara secretii abundente iar urechile trebuie sa fie curate in interior, fara depozite urat mirositoare, de culoare inchisa.

Atinge urechile pisoiului pentru a vedea daca acesta este jenat de acest lucru. Un pisoi ce prezinta o durere in zona urechii va sta cu capul usor aplecat.


5 Asigura-te ca pisoiul are chef de joaca si ca respira normal daca depune efort. Respiratia sa trebuie sa fie constanta, fara suieraturi.


6 De asemenea, uita-te in zona coditei pentru a te asigura ca este curata si ca micutul nu sufera de diaree.

7
Nu respinge din start ideea de a adopta pisoiul daca acesta este agresiv cu tine, vrea sa te muste sau te scuipa. Este posibil sa nu fie obisnuit cu strainii si sa fie extrem de stresat mai ales daca este luat brusc de langa mama sa.

Retine ca in general orice pui de pisica poate fi dresat in primele luni de viata astfel ca il poti dezobisnui de astfel de obiceiuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului