Animale de companie

#rase de caini #rottweiler #caini rottweiler

Rottweilerul, o rasa pretentioasa

Alegerea rasei cainelui cu care urmeaza sa convietuiesti este extrem de importanta, iar Rottweilerul este un caine pretentios, care are nevoie de stapanii potriviti.



Rottweilerul are reputatia unui caine agresiv si multa lume este tentata sa-l ocoleasca daca-l intalneste pe strada. Tocmai de aceea, daca ai in plan sa-ti achizitionezi un caine din aceasta rasa, trebuie sa iei in considerare cateva aspecte.
 

Ai spatiul necesar pentru a-l creste


Daca locuiesti intr -un apartament, Rottweilerul s-ar putea simti un pic limitat si inghesuit. Acest caine are nevoie de mult spatiu pentru a se invarti, a se juca si a-si consuma excesul de energie, astfel incat o curte ar fi ideala pentru miscarea zilnica. Daca il lasi liber in curte, ai grija la gard si poarta, deoarece cainele este tentat sa-si faca loc sa iasa pe strada.
 

Ai copii mici


Rottweilerul este considerat un caine periculos. Desi exista multe exemple de Rottweileri dresati si docili, cei mai multi experti afirma ca nu este cea mai potrivita rasa pentru a-ti lasa copiii in siguranta alaturi de el. Golden Retrieverul este o optiune mai buna.
 

Iti permiti un dresor


Chair daca multi iti vor spune ca e o treaba pe care o poti face si tu cu usurinta, Rottweilerul are nevoie de un dresaj profesionist, daca vrei sa socializeze bine cu alti oameni sau caini si sa te asculte. Dresajul poate dura si cateva luni si poate fi scump, insa, pentru siguranta cainelui si a celor din jur, este nevoie sa-l treci prin aceasta etapa.
 

Ai timp destul pentru el


Un caine nu este un obiect de decor si are nevoie de mult mai mult decat hrana si un loc de odihna. Rottweilerul nu este cainele pe care sa-l legi sau sa-l tii intr -un tarc toata ziua. Acest caine mare are nevoie de miscare si activitate zilnica. Daca nu acorzi atentie nevoilor sale, te vei trezi cu casa distrusa si vei avea un caine nervos si greu de stapanit.
 

Vrei un caine de paza


Rottweilerul este un caine teritorial si dominant. Cu reputatia sa de caine de atac si statura masiva, hotii vor ocoli cu siguranta spatiul sau. Daca, dimpotriva, te temi ca nu cumva sa-ti atace prietenii sau familia venita in vizita, trebuie sa-l inveti de mic sa fie sociabil si sa raspunda la comenzi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului