Amenajarea casei

#decorarea unei case mici #decorare apartament mic #decorare casa

Trucuri pentru decorarea unei case mici. Cum sa o faci sa para mai spatioasa

Decorarea unei case mici poate deveni un proces destul de complicat daca nu tinem cont de anumiti factori pentru a profita la maximum de fiecare colt. Din ce in ce mai multi oameni locuiesc in case sau apartamente de 30, 40 si 50 m². Acest lucru se datoreaza in principal faptului ca, in prezent, pretul pe m² este foarte ridicat.

 

Prin urmare, putini oameni isi pot permite o casa de mai multi m². Decorarea unei case mici poate avea avantajele sale. Din punct de vedere economic, este mai bine pentru ca, fiind un spatiu mai mic, vom avea nevoie de mai putine elemente. Cu toate acestea, cheia pentru ca o casa mica sa fie perfecta este sa fie functionala si sa profite la maximum de fiecare milimetru.

Simplitatea

Simplitatea este un concept foarte subiectiv, dar esenta simplitatii in decorarea unei case mici este de a nu aglomera camerele. Tine cont de faptul ca, casele mici au nevoie ca totul sa fie la locul lui, fara sa stea in cale, fara sa interfereze cu intrarea luminii naturale.

Foloseste spatiile naturale din casa

Fii inteligent si profita la maximum de fiecare nisa si colt al casei. O modalitate de a face acest lucru este sa cumperi mobila la comanda sau sa o faci chiar tu.

Lumina este esentiala

Se spune ca lumina face ca spatiile sa para mai mari. Deocamdata, lumina nu are nicio putere magica, dar ne putem juca cu ea pentru a crea iluzii optice.

Pentru a face acest lucru, foloseste perdele foarte subtiri, semitransparente. Lumina naturala face camerele mai primitoare.

Iluminatul este, de asemenea, esential pentru ca ajuta la crearea de profunzime si pentru ca livingul, de exemplu, sa nu para plat. Poti aduce prospetime si luminozitate prin intermediul culorilor deschise. Si pentru ca totul sa nu para prea fad, adauga elemente colorate pentru a inveseli casa.

Mobilier functional

Un alt aspect fundamental in decorarea caselor mici este alegerea mobilierului.  Cel mai bine si ideal este sa alegi mobilierul multifunctional, care adauga valoare incaperii, valorificand la maximum spatiul, fara a sacrifica designul. De exemplu:

  • Mese extensibile
  • Mese de cafea extensibile
  • Mese laterale care pot servi si ca scaun suplimentar
  • Canapele
  • Pat trundle
  • Canapea extensibila

Foloseste oglinzi

Folosirea oglinzilor intr-un mod strategic va fi un diferential in decorarea caselor mici. Oglinzile sunt un element fantastic pentru jocul cu efectele optice. In acest caz, ele ne vor ajuta sa cream dimensiune, profunzime si amplitudine in casa noastra mica.

Separa camerele

Este foarte frecvent ca in casele mici camerele sa fie impreuna. Daca iti place stilul loft este minunat, insa este intotdeauna recomandabil sa separi diferitele incaperi ale casei cu ajutorul unor elemente. De exemplu, poti utiliza:

  • Culori: culori moi in camera de zi si o nota de culoare in dormitor.
  • Mobilier: comode sau rafturi.
  • Panouri: panourile de sticla sunt foarte la moda, de exemplu, pentru a separa bucataria de camera de zi. Este o modalitate de a diferentia camerele fara a bloca vederea.
  • Ecrane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea