Amenajarea gradinii

#calendarul gradinarului august 2022 #august 2022 #activitati gradinarit #gradinarit

August 2022. Calendarul gradinarului. Activitati de gradinarit pe care sa nu le ratezi

Pentru gradinari luna august este una dintre cele mai aglomerate luni ale anului. Este luna in care se culeg roadele muncii de peste an, dar si cea in care incepe plantarea culturilor pentru toamna. Iata ce trebuie sa faci in gradina in luna august.

 

Ingrijirea gradinii de legume

In august se incheie recoltatul culturilor de rosii timpurii, a cepei de arpagic si a usturoiului. Tot acum incepe recoltarea radacinoaselor (morcovi, telina etc.), a ardeilor, gogosarilor, vinetelor, rosiilor de vara, castravetilor si dovleceilor. Totodata se continua recoltarea fasolei, cartofilor si a sfeclei. La finalul lunii se recolteaza prazul, ridichile, varza si plantele aromatice.

Luna august este perfecta si pentru cultivarea recoltelor de toamna. Acum incepe plantarea semintelor pentru ridichile de toamna si cele pentru rasadurile de salata tarzie. Luna aceasta se poate semana spanacul, mararul si patrunjelul.

Insa, munca in gradina de legume nu se opreste aici. Gradinarii sunt nevoiti sa ude constant gradinile pentru a se putea bucura de recolta, avand in vedere sezonul secetos in care ne aflam. De asemenea, saparea solului este esentiala. La fel si inlaturarea tuturor ierburilor si buruienilor.

Gradina de fructe

In luna august incepe recoltarea pepenilor rosii si galbeni. Totodata continua recoltarea zmeurei, capsunelor, a murelor dar si a caiselor si a prunelor coapte. Tot acum incepe recoltarea piersicilor si nectarinelor.

In ceea ce priveste vita-de-vie, in luna august trebuie rarite frunzele mult prea dese, ca soarele sa patrunda la struguri si se efectueaza legari unde este necesar. Acum poate incepe recoltarea soiurilor timpurii de struguri de masa. 

Gradina de flori

August este si o perioada propice pentru inmultirea florilor prin butasi. Trandafirii, muscata, fuchsia, pelargonium sunt plantele care suporta butasirea in aceasta perioada.

Luna august este ultima luna in care poti fertilizaa solul plantelor, pentru a le pregati pentru sezonul rece!

La finalul lunii se pot planta pentru primavara, bulbii de lacramioare si ghiocei. Tot acum se poate efectua o tundere ornamentala pentru arbustii decorativi sau gardurile vii.

Intretinerea gazonului

Gazonul are si el nevoie de ingrijire in aceasta perioada a anului. Acesta trebuie tuns regulat, iar in perioadele secetoase trebuie udat din abundenta. Udarea gazonului este de preferat sa se faca seara, dupa apus. De asemenea, este important sa verifici cu atentie solul pentru a indeparta orice buruiana creste in gazon.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului