Cresterea copilului

# bomboane copii # pericol bomboane #bomboane #deces #inec

Atentie, parinti! Bomboanele pot fi foarte periculoase! O fetita era sa moara asfixiata

 

Bomboanele sunt preferatele copiilor si, desi sunt pline de zahar si chimicale, parintii si bunicii continua sa le ofere aceste recompense copiilor. Insa, pe langa problemele de greutate si de sanatate pe care micutii le pot dezvolta din cauza consumuluid e zahar, bomboanele mai au si alte efecte adverse. Inghitite din greseala, acestea pot duce la deces.

O fetita din Botosani a ajuns la spital in stare critica dupa ce s-a inecat cu o bomboana. Micuta a fost gasita inconstienta de mama ei.

Copila a primit o acadea de la mama ei si a mers apoi in camera ei penru a se juca. Cand a observat ca este liniste, mama acesteia s-a dus sa vada ce face copila si a gasit-o pe podea.

Micuta era deja vanata si nu mai repira. Aceasta era cazuta langa pat si avea bomboana in gura. 

Mama i-a scos rapid acadeaua din gura si a observat ca ii lipseste o bucata. Si-a dat seama imediat ca bucata respectiva obstructioneaza caile respiratorii si a sunat la 112 cerand ajutor. Un echipaj a ajuns la fata locului acordandu-i copilei primul ajutor.

“Au fost incepute imediat manevrele de resuscitare. Pacienta nu respira si era inerta la sosirea ambulantei. In momentul in care s-a introdus si sonda de aspiratie, copilul a inceput sa isi revina. A fost transportata la spital constienta, dar somnolenta si agitata. Ulterior a fost supusa unui computer tomograf”, a precizat medicul Daniela Amarande, din cadrul SJA Botosani, potrivit monitorulbt.ro.

Micuta a fost transportata la Spitalul Judetean, pentru un examen amanuntit si a ramas internata in sectia de terapie intensiva din cadrul Spitalului de Copii. 

Cate un caz in fiecare zi

Nu este nici pe departe un caz singular. Tot mai multe astfel de cazuri au loc. In urma cu doar o zi un copil de doi ani s-a inecat cu o bomboana in fata parintilor. Din fericire echipajul de acordare a ajutorului a ajuns la timp pentru a-l salva pe micut.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului