Cresterea copilului

#crestere copii #ingrijire copii #copii

Vacanta este momentul in care copiii trebuie sa stea departe de gadgeturi. Ce patesc daca nu fac miscare

Elevii se bucura deja de vacanta de vara. Este perioada in care petrec tot mai mult timp in casa jucand jocuri video, uitandu-se la televizor sau stand pe telefon.

 

Desi acestea sunt unele dintre activitatile preferate ale copiilor, micutii trebuie sa peteraca cat mai mult timp in aer liber si sa faca miscare.   

Sportul aduce cele mai multe beneficii starii de sanatate a copiilor, indiferent de varsta. 

Prin urmare, daca vei reusi sa-l faci pe copil sa adore aceste activitati fizice, il vei ajuta sa fie sanatos, dar si mai fericit si implinit. 

Sportul motiveaza copiii

Copiii care practica un sport sunt mai motivati. Acestia invata, prin sport, ca pentru a reusi trebuie sa persevereze chiar daca au parte de si rateuri. Doar exersand vor deveni mai buni. Invatand asata, copiii vor aplica invataturile si la scoala.

In plus, studiile au aratat ca un copil care face port are mai multa incredere in el si in propriile forte.   

Sportul le asigura copiilor o mai sanatate mentala mai buna

Sportul favorizeaza circulatia sangelui in creier. Prin urmare, copiii vor putea sa fie mai mult timp atenti si sa retina mai usor lectiile. In plus, copiii care fac sport nu isi vor mai pierde timpul cu activitati neproductive precum jocurile video sau privitul la televizor. In schimb, vor dori sa petreaca mai mult timp in aer liber, bucurandu-se de miscare.

Insa dincolo de echilibrul si beneficiile pe care sportul le are pentru sanatatea fizica si mentala a copilului, aceste le ofera micutilor si un echilibru emotional.

Astfel, un copil care face sport are inclinatii mai mari spre a deveni un lider, o persoana care are incredere in propriile forte si care persevereaza pentru a obtine ceea ce isi doreste. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului