Cum sa...

#curatare jaluzele #jaluzele

Cum sa cureti corect jaluzelele: 7 sfaturi de la experti

Cand vine vorba de curatenie, jaluzelele sunt deseori ignorate. Insa pe acestea se acumuleaza adesea cantitati mari de praf. La fel ca restul mobilierului din casa, jaluzelele ar trebui sterse de praf cel putin o data pe saptamana.

 

Curatarea jaluzelelor este una dintre acele sarcini casnice pe care le amanam sau la care, pur si simplu, nici nu ne gandim. Dar cand vine vorba de curatarea jaluzelelor, este mai putin complicat decat crezi si o metoda simpla poate functiona pe mai multe tipuri de jaluzele.

Cand jaluzelele nu au fost curatate de multa vreme, este important sa se faca o curatare profunda a acestora. In schimb, daca acestea sunt curatate in mod regulat, lucurile sunt mai simple.

Cum sa cureti jaluzelele in mod corect

Pentru a curata jaluzelele ai nevoie de: 

- o carpa curata din microfibre

- un pamatuf pentru praf

- un burete moale

- o galeata de apa calda

- sapun de vase si/sau un spray pentru curatarea ferestrelor

Cand ai la indemana toate cele necesare, urmeaza pasii de mai jos pentru curatarea jaluzelelor. 

1. Inchide jeluzelele

Desi acest lucru nu este absolut necesar, poate fi util sa inchizi jaluzelele astfel incat o parte sa fie plana si cu fata spre tine.

2. Sterge praful

Cu pamatuful sau o carpa din microfibra, sterge praful de pe acestea. Este important ca inainte de o curatare profunda sa elimini praful in exces. Stergeti praful de pe o parte a lamelelor, de la un capat la altul, sau de la lamelele de sus la cele de jos. Apoi stergeti praful pe cealalta parte.

3. Aplica solutia de curatare

Dupa ce ati indepartat praful, trebuie sa va alegi solutia de curatare umeda. Fie umpleti o galeata cu apa calda si adaugati o cantitate mica de sapun de vase, fie folosesti o solutie pentru spalarea ferestrelor.  Cu o carpa curata sterge bine jaluzelele, insistand in locurile in care mizeria este rezistenta.

4. Clateste jaluzelele

Indiferent de produsul folosit, clateste jaluzelel folosind o carpa curata, inmuiata in apa calduta. Acest pas este cu atat mai important in cazul in care folosesti detergent. 

5. Sterge jaluzelele saptamanal

Dupa o curatare profunda, pentru a evita ca acestea sa se mai murdareasca atat de repede, este impoprtant sa le cureti saptamanal sau ori de cate ori faci curatenie in casa. Pentru asta ai nevoie doar de o carpa uscata sau un pamatuf si trebuie sa urmezi pasii de la punctul 1. 



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea