Cum sa...

# utilizare silicagel #silicagel

5 motive pentru a pastra vechile pachete de silicagel

Daca v-ati cumparat pantofi, genti sau anumite medicamente, ai gasit in acestea cel putin un pachetel cu silicagel. De cele mai multe ori aceste pliculete care contin bilute de silicagel, ajung la gunoi. 

Cu toate acestea, acele pliculete de silicagel sunt la fel de utile pe cat sunt de omniprezente si le poti oferi o noua sansa la viata in loc sa le trimiti la groapa de gunoi.

Te intrebi la ce le poti folosi? Iti spunem noi! 

1. Pastreaza in siguranta bunurile semnificative din hartie

Pasapoartele, certificatele de nastere si actele din hartie trebuie sa fie tinute in locuri uscate. Cand umiditatea din aer este mare, aceasta patrunde in actele tale, deteriorandu-le mult mai repede. Daca pe lanfa acestea, in sertar sau in dulap, adaugi cateva pliculete de silicagel pentru a le mentine uscate. 

2. Protejeaza fotografiile

Acelasi lucru este valabil si in cazul fotografiilor sau al albumelor foto, al felicitarilor sau desenelor realizate manual de copii, sau decoratiunile de sarbatori. Toate pot fi salvate de umezeala daca adaugi in locul de depozitare pliculete cu silicagel. 

3. Protejeaza electronicele

Vei avea nevoie de multe pliculete de silicagel, insa tinute impreuna cu aparate foto, filmele, casete video, laptopurile si alte electronice sensibile la apa, le poate prelungi considerabil speranta de viata.

Siai ca in cazul in care scapi telefonul in apa, un bol plin cu bilute de silicagel este mult mai eficient decat unul cu orez? 

4. Atenueaza problemele legate de rugina si patare

Uneltele, briceagurile sau materialele metalice risca sa rugineasca daca sunt expuse la umiditate. Adauga cateva pachete de silicagel in cutia de scule, de exemplu, pentru a reduce deteriorarea acestora.

5. Protejeaza bijutereiile

De asemenea, pliculetele cu silicagel pot fi folosite pentru a atenua patarea sau coroziunea bijuteriilor. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi cateva pliculete de silicagel printre bijuteriile tale. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea