Pentru aceasta reteta vei avea nevoie de:
- mar
- biscuiti Oreo zdrobiti (topping optional)
- bomboane tort (topping optional)
- 2 linguri de apa
- nuci sau alune tocate (topping optional)
- 1 punga de caramele cu lapte (cca. 40 de caramele)
- 12 bete pentru frigarui sau e speciale pentru acadele
- 3 mere mari
Taie merele in felii de 1 cm grosime, obtinand cate 4 felii din fiecare mar. Scoate samburii cu ajutorul unui cutit si fa o mica taietura orizontala pe fiecare felie de mar. Indrodu cate un bat in fiecare taietura realizata.
Pune caramelele intr-o oala, la foc mic, adauga apa si amesteca continuu, pana ce incep sa se inmoaie. Lasa focul mic si, cu atentie, treci fiecare felie de mar prin caramel, miscand betisorul usor.
Repeta aceasta procedura pentru toate feliile de mar si asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presara peste ele toppingul dorit si lasa acadelele la rece minimum 30 de de minute.