Ingrediente
- 180 ml apa
- 100g sirop de artar
- 500g iaurt grecesc cu 10% grasime
- 50ml zeama se lamaie
- 2 lingurite ghimbir, proaspat ras
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
Cum se prepara
Intr-un ibric adauga apa, ghimbirul si siropul de artar. Pune totul la fiert si lasa sa clocoteasca timp de doua minute. Strecoara apoi compozitia printr-o sita foarte deasa pentru a elimina ghimbirul. Si continua sa fierbi compozitia pana cand isi injumatateste volumul. Adauga apoi coaja de lamaie peste sirop si lasa-l sa se raceasca. Cand ajunge la temperatura camerei adauga si zeaza de lamaie.
Intr-un bol pentru mixer adauga iaurtul si mixeaza la viteza maxima pana isi dubleaza volumul. Adauga treptat siropul. Pune continutul intr-o cutie pentru inghetata si lasa totul la congelator peste noapte.