Do it yourself

#ingrijire brad natural #brad natural #brad

Cum sa ingrijesti bradul natural de Craciun pentru a rezista cat mai mult timp

Pentru a pastra un brad de Craciun cat mai mult timp posibil, trebuie sa alegi bradul potrivit si sa il ingrijesti excelent. Atunci cand alegi un brad, ia in considerare momentul achizitionarii, perioada de recoltare si curatenia taieturii. In ceea ce priveste ceea ce presupune ingrijirea unui brad, totul se reduce la pastrarea umiditatii.

 

Cumpararea unui pom de Craciun

Ia in considerare momentul in care cumperi bradul. Unele persoane isi instaleaza cu fidelitate bradul in ziua de dupa Ziua Recunostintei si il dau jos a doua zi dupa Craciun. Altii asteapta pana in saptamana dinaintea Craciunului sau chiar in Ajunul Craciunului. Daca astepti, s-ar putea sa fie mai greu sa obtii un brad proaspat taiat. Si cu cat bradul ramane mai mult timp sus, cu atat se poate usca mai mult. Chiar daca adaugi apa in fiecare zi, nu il va mentine in viata mai mult de cateva saptamani.

Unele soiuri de pomi de Craciun cu frunze vesnic verzi tind sa isi pastreze prospetimea mai mult decat altele. Printre acestea se numara bradul Fraser, balsamul, pinul scotian (cunoscut si sub numele de pin scotian), molidul albastru din Colorado si molidul Black Hills. Pinul scotian tinde sa isi pastreze acele cel mai mult timp, chiar si atunci cand este uscat.

Cum sa ai grija de un pom de Craciun

Intretinerea unui pom de Craciun taiat implica asigurarea unor niveluri adecvate de hidratare. Iata cateva masuri pe care le poti lua pentru a crea conditii ideale in casa ta.

Reumple frecvent recipientul cu apa

In primele cateva ore de stat in arboret, copacul poate absorbi pana la un galon de apa, asa ca verifica nivelurile si umple-l daca este necesar. Dupa aceea, va avea nevoie de aproximativ un litru de apa proaspata pe zi. Pastreaza nivelul apei la 5 - 6 cm in jurul trunchiului. Foloseste apa calduta, nu rece. Unii oameni pun diversi aditivi in apa, cum ar fi zahar, melasa sau ingrasamant, dar acestea nu sunt necesare.

Pastreaza aerul umed

Multi factori pot diminua umiditatea din aer, dar principalul este caldura. Aerul incalzit va usca pomul, facandu-l sa isi piarda acele si sa devina fragil. Daca ai un umidificator, porneste-l pentru cateva ore in fiecare zi in apropierea bradului.

Foloseste lumini cu caldura redusa

Decorarea bradului cu lumini poate provoca, de asemenea, uscarea ramurilor. Luminile cu LED tind sa emita mai putina caldura decat luminile electrice traditionale, asa ca acestea sunt o alegere buna pentru a pastra bradul mai mult timp proaspat si, de asemenea, pentru a reduce orice pericol de incendiu.

Arunca-l cand acele cad

Odata ce bradul incepe sa piarda ace, inseamna ca a inceput sa se usuce si trebuie sa fie aruncat. Pastrarea unui pom de Craciun uscat in casa poate fi periculoasa. Poti pune pomul in gramada de maracini, il poti pune langa un gard pentru a crea un habitat de iarna pentru pasari sau il poti elimina in conformitate cu recomandarile locale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului