Do it yourself

#curatare bijuterii #bijuterii de argint #bijuterii

Cum sa cureti bijuteriile din argint in mod corect

Bijuteriile din argint sunt atemporale, dar asta nu inseamna ca stralucirea lor va dura o vesnicie - cel putin fara o intretinere adecvata. Bijuteriile din argint veritabil - care sunt realizate din peste 92,5% argint - se pateaza in intemperii, potrivit Cosmopolitan.

 

Dar nu argintul in sine este cel care reactioneaza, ci mai degraba celelalte metale din piesa. Iar piesa ar putea reactiona la aproape orice - lotiunea pe care o aplicati pe incheieturile mainilor in timp ce porti o bratara de argint, substantele chimice din fixativul de par care iti stropesc cerceii de argint, chiar si aerul natural de afara si poluantii sai. Chiar daca iti pastrezi argintul in mod corespunzator, in mod ideal intr-o punga din microfibra, departe de caldura si umiditate, bijuteriile tale din argint vor necesita o curatare la un moment dat.

Cum faci argintul sa para ca nou

In cazul in care aspectul tern este minim, curatarea bijuteriilor din argint este la fel de simpla ca si cum ai inmuia mai intai piesa intr-un bol cu apa calda cu sapun, apoi ai peria usor bijuteria. Este intelept sa folosesti un fel de perie din fibre naturale (perii din par de cal sunt adesea inclusi in trusele de curatare a argintului) pentru blandetea lor in curatarea bijuteriilor.

Cum iti tratezi corect bijuteriile

Pe cat de important este sa stii cum sa iti tratezi corect bijuteriile, pe atat de important este sa fii constient si de modurile in care le poti trata gresit. Pentru inceput, trebuie sa stii ca luciul de argint este destinat doar bijuteriilor din argint. Nu folosi pasta de dinti - sau orice alt produs de uz casnic abraziv, cum ar fi inalbitorul - nici pe argint, nici pe alte bijuterii.

Cel mai bun mod de a-ti pastra bijuteriile in stare buna este sa ti le pui dupa ce ti-ai terminat coafura si machiajul, sa le scoti inainte de a intra la dus si sa le depozitezi corespunzator pe timp de noapte. In acest fel, bijuteriile tale te vor rasplati cu frumusetea lor stralucitoare!

Te intrebi cat de des ar trebui sa iti cureti bijuteriile pentru a le mentine frumusetea? Specialistii spun ca o lustruire adecvata ar trebui facuta doar "de cateva ori in timpul vietii unei piese", deoarece procesul poate eroda o parte din metal. Dar curatarea pieselor cu apa si sapun pentru a indeparta bacteriile poate fi facuta mai des.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului