Machiaj & Cosmetica

#ingrijire ten #ingrijire par #urzici

Cum sa folosesti urzicile in ingrijirea tenului si parului

Urzicile sunt folosite in general la diferite mancaruri, mai ales in perioadele de post. Ei bine, acestea nu sunt bune doar pentru hrana, ci si pentru frumusetea peilii si sanatatea parului. Ele contin vitaminele A, B, C si K si sunt o sursa naturala de calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, acid linoleic si acid stearic.

Cum sa folosesti urzicile pentru a-ti intretine parul si pielea

Daca te confrunti cu caderea parului poti folosi urzica pentru a scapa de aceasta problema.  De asemenea, daca ai probleme cu matreata poti folosi urzica. Aceasta plante ajuta si la obtinerea unui par stralucitor si sanatos.

Ceaiul de urzica, fie ca este baut, fie ca este folosit ca sa clatesti parul, are beneficii foarte importante. Pentru a-l prepara ai nevoie de urzici maruntite si pe care le lasi timp de 15 minute la infuzat intr-un litru de apa clocotita. Foloseste acest ceai pentru a-ti clati parul de fiecare data cand il speli.

In situatia in care firul de par este fragil si cade mult la fiecare spalare sau la periat, ai nevoie de samponul-tratament din tinctura de urzica, brusture, ardei iute si mesteacan in combinatie cu galbenus de ou.

Pentru a prepara tinctura iti trebuie 20 grame de urzica uscata, 20 grame de brusture, 20 grame de ardei iute si 20 de grame de mesteacan. Adauga peste alcool de 90 de grade si lasa la macerat timp de 10 zile. Atunci cand iti speli parul freaca scalpul energic cu o pasta obtinuta din 2 linguri de tinctura, 2 galbenusuri de ou si 4 linguri cu apa. Clateste apoi de mai multe ori.

Pentru piele, extractul de frunze de urzica are beneficii uimitoare. Actioneaza ca astringent natural, vindeca pielea, regleaza productia naturala de sebum, trateaza acneea si ajuta la intretinerea unei pieli impecabile.

Pudra de urzici este printre cele mai utilizate si este foarte apreciata de industria cosmetica. Este folosita la masti de fata, lotiuni si geluri, iar persoanele cu ten problematic pot beneficia de suplimente alimentare pentru gumele si ceaiurile din plante care folosesc frunzele de urzica.

Ceaiul de urzici uniformizeaza nuanta tenului si daca este folosit de doua ori pe zi pentru spalarea sau tamponarea tenului va elimina cu succes petele pigmentare cauzate de inaintarea in varsta sau expunerea excesiva la soare.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare