Acesti ardei umpluti in stil grecesc sunt perfecti atat pentru un pranz in familie, cat si pentru o cina usoara. Te asiguram ca acesti ardei vor fi cel mai satisfacator si mai colorat fel de mancare pe care l-ai incercat vreodata.
Ingrediente pentru ardei umpluti in stil grecesc
- 6 ardei grasi
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 450 g piept de pui
- 1 lingurita oregano uscat
- sare kosher (sau sare normala)
- piper negru proaspat macinat
- 350 ml supa de pui (sau de legume)
- 180g cuscus
- 1 ceapa rosie mica, tocata marunt
- 1 catel de usturoi, tocat marunt
- 170 g branza feta maruntita
- 1 dovlecel, tocat
- 10-15 rosii cherry taiate in patru
- 80g masline kalamata, fara samburi, tocate
- o legatura de marar tocat
- felii de lamaie, pentru servire
Mod de preparare ardei umpluti in stil grecesc
Incalziti cuptorul la 180o. Taie partea de sus a fiecarui ardei gras. Arunca cotorul, semintele si nervurile din interiorul ardeilului. Asaza apoi ardeii intr-o oala, in pozitie verticala.
Intr-o tigaie mare, adauga uleiul si lasa-l sa se incinga la foc mediu. Adauga puiul si asezoneaza cu oregano, sare si piper. Gateste-l pana cand este bine patruns, iar la suprafata devine auriu. Scoate puiul pe un tocator si lasa-l sa se odihneasca 5 minute, apoi taie-l cubulete.
Intr-o cratita medie, la foc mediu-mare, adauga 200ml de supa de pui. Adu supa la punctul de fierbere si indeparteaza oala de pe foc. Incorporeaza cuscusul in aceasta si acopera oala cu un capac etans pana cand cuscusul absoarbe tot lichidul (5-10 minute).
Intr-un bol incapator amesteca cuscusul cu ceapa rosie, usturoiul, branza feta, dovleceii, rosiile, maslinele, puiul si trei sferturi din legatura de marar si amesteca totul bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Umple ardeii cu compozitia obtinuta. Adauga restul de supa de pui in oala. Poti adauga si putin ulei de masline, daca doresti. Acopera vasul cu hartie de aluminiu si baga tava la cuptor timp de 40-45 de minute, pana cand legumele si ardeii sunt bine patrunsi.
Cand sunt gata, ardeii se servesc imediat, cu putin marar proaspat tocat, pe deaspra si cu putin suc proaspat stors de lamaie.
FOTO: captura video Youtube.com