Plante de apartament

# apa sfecla #ingrijire flori #flori #sfecla

Apa in care ai fiert sfecla, ingrasamantul ideal pentru florile tale

Foarte multe persoane iubesc florile si au mare grija de ele. Ce-i drept, multe ghivece colorate pot atrage privirea tuturor! Pentru ca acestea sa fie flori sanatoase si care sa infloreasca intr-un mod sanatos au nevoie de multa grija. Exista un ingrasamant natural de care putine persoane stiu: apa in care se fierbe sfecla.

 

Apa in care fierbe sfecla este foarte utila pentru plante deoarece le ajuta sa isi refaca vitalitatea. Este important ca acest lichid sa fie turnat cand inca este caldut pentru ca efectul asupra florilor sa te surprinda.

Ce beneficii are sfecla asupra plantelor

Bulionul de sfecla este un ingrasamant foarte bun, care este ideal pentru toate tipurile de plante cu flori. In timpul fierberii, o cantitate incredibil de mare de nutrienti din sfecla raman in apa. Asadar, bulionul final din sfecla este bogat in potasiu, mangan, magneziu si fosfor.

Cum se prepara acest remediu

Mai intai se spala bine sfecla si se pune in apa cat sa o acopere. Nu se adauga sare! Se lasa la fiert pana cand este gata se scoate sfecla si se lasa apa sa se raceasca. Aceasta trebuie diluata apoi cu apa curata in raport de 1:1.

Este foarte important ca planta sa nu fie supraalimentata. Acest ingrasamant natural poate fi folosit o data pe saptamana. O singura udare cu acest lichid este suficienta pentru inflorirea abundenta si prevenirea multor boli ale plantelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului