Plante de apartament

#cactusul craciunului #stimulare inflorire #inflorire

Ce trebuie sa faci pentru a stimula inflorirea Cactusului Craciunului

Ai un cactus al Craciunului care nu a inflorit inca? Nu trebuie sa-ti faci griji. Mai ai inca timp pentru a stimula inflorirea acestuia pana la venirea Craciunului. Este important sa acozi atentie celor mai mari nevoi ale acestuia, precum lumina, temperatura si umezeala, pentru a te asigura ca planta va inflori la timp pentru Craciun.

 

Cum poti stimula inflorirea Cactusului Craciunului

Pentru a stimula inflorirea Cactusului Craciunului trebuie sa tii cont de cateva trucuri simple precum: temepratura, lumina, udari. 

Temepratura. Cactusului de Craciun ii plac temperaturile racoroase, nu mai mari de 15-16 grade Celsius. 

"Cactusului de Craciun ii place o temperatura destul de racoroasa si va produce mai multe flori daca este tinut sub 20°C (68ºF), asa ca tineti-l departe de calorifere", a declarat expertul in gradinarit Rachel Martin, pentru homesandgardens.com.

Lumina. In timpul iernii, planta are nevoie de mai multe ore de intuneric. Tocmai de accea planta prospera cel mai bine in zonele nordice. Cactusul Craciunului are nevoie de aproximativ 8 ore de lumina si 16 ore de intuneric zilnic.

"Pentru a inflori va trebui sa reduci cantitatea de lumina la care este supus in fiecare zi, asigurandu-te ca este in intuneric 12-14 ore si ca este depozitat intr-o camera racoroasa, cu o temperatura de aproximativ 10-12 grade Celsius.”, declara Keira Kay, experta in plante, pentru sursa citata.

Udare.  Ar trebui, de asemenea, sa reduci udarea, avand grija sa umezesti doar putin solul in momentul in care devine uscat la atingere. 

Daca tii cont de toate aceste lucruri, ai sanse mari ca pana la Craciun sa se umple de flori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului