Plante de apartament

#plante de apartament #plante #dormitor

Plantele de apartament pe care sa le tii in dormitor

Plantele dau viata oricarei locuinteau capacitatea de a purifica aerul din incaperi. Exista plante de apartament care sunt recomandate special de catre experti pentru a fi tinute in casa, deoarece, spun acestia, purifica aerul din interior.

Mai mult, unele dintre acestea sunt recomandate special pentru dormitor, deoarece elimina oxigen si te ajuta sa dormi mai bine si sa te trezesti mai odihnit.

Specialistii NASA au descoperit, in urma unui dtudiu efectuat in 1989 ca unele plante sunt mai eficeinte cand vine vorba despre purificarea aerului decat altele.

Astfel, expertii in gradinarit de la BBC Gardeners’ World Magazine au declarat care sunt plantele care purifica cel mai bine aerul din incapre si pe care ar trebui sa le ai in dormitor.

Crinul  Pacii  

Crinul pacii, sau Spathiphyllum wallisii, este una dintre plantele cu cele mai mari puteri purificatoare si ar trebui sa se regaseasca in orice incapere. Aceasta are puterea de a elimina din aer toate gazele toxice precum benzenul, formaldehida si monoxidul de carbon.

In plus, este si o planta deosebit de frumoasa, cu frunze verzi, mari si flori albe. 

Philodendron

Philodendronul mai este cunoscut si ca Planta inimii, datorita formei frumoase a frunzelor. Aceasta planta, care este si decorativa, trebuie, de asemenea, sa se regaseasca in orice dormitor. Planta are capacitatea de a elimina formaldehida si monoxidul de carbon din aer.

Ambele plante (crinul pacii si philodendronul) sunt plante usor de intretinut care se adapteaza perfect traiului in apartament.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului