Sarcina

#crestere fertilitate #fertilitate #alimente #sarcina

Iti doresti un copil? Ce alimente sa consumi pentru a creste fertilitatea

Stim cu totii ca alimentatia are un rol vital pentru organism. O alimentatie sanatoasa, adecvata necesitatilor noastre, este ccea care ne face sa fim sanatosi. Acelasi lucru este valabil si in cazul unei sarcini. Cu cat alimentatie femeii care doreste sa devina mamaica este mai sanatoasa, cu atat sansele de a avea un bebelul sanatos sunt mai mari.

De asemenea, faptul ca multe femei se confrunta cu infertilitate nu mai o mirare este pentru nimeni. Insa si aici, alimentatia este extrem de importanta, explica ginecologul Dorina Codreanu.

"Alimentatia este importanta, mai ales atunci cand aceasta a dus deja la obezitate.

Sunt studii care atesta ca excesul ponderal percuteaza negativ asupra fertilitatii atat la femei, cat si la barbati.

La femei, s-au descoperit incluziuni de grasime in interiorul ovocitelor. La barbati scade fertilitate, mobilitatea spermatozoizilor, dar si numarul acestora. 

Dincolo de partea de obezitate, exista si o dieta a fertilitatii. A fost prima data studiata in relatie cu endometrioza.

Endometrioza este o boala care afecteaza fertilitatea femeii si care se insoteste in general de un sindrom inflamator cronic care incurca in obtinerea unei sarcini.", a declarat medicul ginecolog Dorina Codreanu, pentru antena3.ro.

Alimentele care cresc fertilitatea

“Primele rezultate s-au observat la femeile cu endometrioza, dar si la celelalte femei, dar si barbati. 

Din pacate, nu s-a inventat alimentul minune care sa duca la obtinerea unei sarcini intr-un termen scurt.

Pe primul plan sunt legumele, in special cele in stare cruda. Legume de toate culorile. Fructele sunt la fel de importante. Daca mai ramane loc, mancam si proteine si lactate.

La femei este nevoie de trei luni de dieta, insa ideal ar fi sase, chiar un an de viata sanatoasa, iar la barbati cel putin doua luni. Sa nu uitam de miscare. Activitatea fizica imbunatateste fluxul sangvin in tot organismul, inclusiv la nivelul aparatului reproducator.

De multe ori, un grad avansat de obezitate care poate duce la diabet, afecteata si potenta, in cazul barbatilor.

La barbati trebuie sa stim ca spermatozoidului ii sunt necesare 74 de zile din momentul in care a aparut ca celula imobila si pana cand poate ajunge la exterior. Orice tratament, interventie pe care o avem asupra stilului de viata, isi poate arata primele rezultate dupa doua luni. 

Daca vrem sa facem un copil, trebuie sa ne lasam neaparat de fumat. Vorbim despre evolutia sarcinii. Calitatea ovulului este extrem de importanta pentru dezvoltarea copilului in utern. 

Cand vorbim de alcool, acesta este interzis in timpul sarcinii. Alcoolul afecteaza fertilitatea mai ales la barbat", a mai spus medicul pentru sursa citata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare