Pentru culoarea rosu: ai nevoie de o jumatate de kilogram de ceapa rosie careia i-au desfacut foile, 350 de ml de apa si trei linguri de otet. Fierbe ceapa in apa si dupa ce a scazut si s-a colorat destul de puternic adauga otetul si ouale degresate. Lasa-le sa fiarba pentru 5-8 minute, in functie de cat de tari vrei sa fie.
Portocaliu: foloseste trucul de mai sus, numai ca in loc de ceapa rosie foloseste ceapa galbena. Daca vrei o culoare mai intensa lasa apa sa scada mai mult.
Galben: pregateste un amestec de 120 de ml de apa fierbinte, doua linguri de otet si trei linguri de turmeric sau curcuma. Lasa ouale deja fierte in amesteca pentru aproape o ora si daca e necesar prelungeste timpul pana ajung la nuanta dorita.
Albastru/mov: foloseste 350 ml de apa trei linguri de otet si o jumatate de varza rosie taiata in bucatele. Fierbe compozitia si cand apa se coloreaza intens adauga ouale deja fierte, opreste focul si lasa-le acolo pentru 60-80 de minute.
Verde: Dupa ce ai folosit amestecul de turmeric, apa si otet adauga afine si vei obtine vopseaua naturala cu care sa vopsesti ouale verzi. E nevoie sa reincalzesti amestecul, sa pui afinele, apoi sa adaugi ouale deja fierte.
De asemenea, culoarea verde mai poate fi obtinuta cu spanac. Fierbe spanac sau iarba verde, adauga o lingura de sare si una de otet, apoi pune ouale deja fierte si lasa-le in vopsea pentru cateva ore.
FOTO: freepik.com