Pentru preparare vei avea nevoie de:
- 400-450 g faina alba
- ½ lingurita bicarbonat
- ½ lingurita lingurita praf de copt
- 1 lingurita sare grunjoasa
- 1 lingurita zahar
- 250 ml lapte batut
- 50-70 ml apa
Amesteca intr-un bol faina, bicarbonatul, praful de copt, sarea si zaharul. Adauga apa si laptele, apoi omogenizeaza amestecul. ATENTIE! Nu necesita framantare, ci omogenizare.
Transfera aluatul pe masa, presarata in prealabil cu faina, si modeleaza aluatul in forma rotunda. Cresteaza o cruce, apoi pune aluatul intr-o tava rotunda tapetata si lasa la dospit 45 de minute.
Transferi pe masa bine presarata cu faina si modelezi rapid o paine rotunda (nu framanti!). O crestezi in cruce, apoi o pui intr-o tava cu hartie de copt si o lasi la dospit 45 de minute. In cuptorul preincalzit, coace paine timp de aproximativ 40 de minute, la 170-180 ℃.