Pentru ea

#culori rochie #poze #rochie

Ce culori trebuie sa eviti daca vrei sa arati bine in poze

Traim in epoca selfie-urilor, iar accesibilitatea retelelor de socializare a dat o noua importanta calitatii fotografiilor noastre de farmec. Fie ca impartasesti fotografii de grup sincere sau sesiuni foto profesionale, toata lumea vrea sa arate cat mai bine. De aceea, asistam la proliferarea de noi tutoriale de machiaj, sfaturi de iluminare si ipostaze in tendinte. Pe TikTok, de exemplu, hashtag-ul #selfiehack are peste 21 de milioane de vizualizari.

 

Dar, fie ca te joci cu setarile aparatului foto pentru a obtine o fotografie trendy, cu unghi larg, fie ca te distrezi cu un selfie de tip "throwback", cum ar fi faimoasele buze de rata, exista un lucru care poate face sau nu orice sedinta foto: tinuta ta. Mai exact, fotografiile tale sunt influentate in mare masura de culorile si modelele pe care alegi sa le porti.

Ce culori trebuie sa eviti daca vrei sa arati bine in poze

Cu exceptia cazului in care creezi o sedinta foto tematica si foarte atent pusa in scena, simplitatea si indrazneala sunt scurtaturi rapide pentru a obtine imagini care sa atraga atentia. Dupa cum spune Lee Eiseman, director executiv la Pantone Color Institute: "Culorile solide sunt intotdeauna cele mai bune, spre deosebire de modele. Pastelurile si alburile foarte palide pot face ca subiectul sa para spalacit. Aparatele de fotografiat au uneori dificultati in reglarea intre contrastele foarte luminoase, asa ca cel mai bine este sa pastrati culorile stralucitoare ca piese solide, spre deosebire de cele separate."

Expertii in imagine tind sa fie de acord, subliniind ca modelele, logo-urile si accesoriile care distrag atentia pot indeparta privirea de la adevaratul obiectiv al fotografiei. Acestia recomanda in special evitarea dungilor inguste si a modelelor in carouri in fotografiile de cap, afirmand ca aceste modele complicate nu se comporta bine in senzorii aparatelor foto.

Culorile pot fi un subiect mai complicat, deoarece depind de mediul inconjurator si de setarile aparatului foto, ca sa nu mai vorbim de propria culoare naturala. Dar un fotograf sugereaza ca exista unele nuante care pot fi in general problematice, pe care le prezinta intr-un videoclip de pe canalul sau de YouTube. Rosul aprins, albul crud sau negrul intens pot pierde cu usurinta profunzimea, detaliile si textura, asa ca ea recomanda sa te orientezi spre o nuanta mai putin pura a acestor culori. Iar neonul tinde sa arunce culoarea pe piele intr-un mod care poate fi destul de putin magulitor. Deci, in timp ce aceste alegeri de culori pot parea vii si frumoase, ia in considerare optiuni diferite pentru fotografii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare