Vacante

# vacanta 2023 #destinatii de vacanta #vacanta

Cele mai bune destinatii de vacanta pentru anul 2023

Avand in vedere ca anul 2022 a marcat o mult asteptata revenire a calatoriilor internationale, nu este surprinzator faptul ca multi dintre noi se gandesc deja la destinatia in care vor zbura in 2023.

 

 

Asadar, daca te-ai gandit la urmatoarea vacanta si ai nevoie de cateva idei de itinerare, considera-te norocos - pentru ca am facut cercetari si am adunat cateva destinatii de vis pentru tine.

De la localitati de coasta pitoresti la insule idilice, minuni antice la capitale culturale, continua sa citesti pentru a afla lista noastra de 5 locuri pe care trebuie sa le vizitezi neaparat pentru a iti inspira lista de calatorie din 2023.

Menton, Franta

Te gandesti ce sa alegi intre Franta si Italia? Ia in considerare Menton, situat la granita franco-italiana si la doar o jumatate de ora de mers cu masina de Nisa. Adesea trecut cu vederea in favoarea vecinului sau stralucitor Monaco, este un oras demn de carte postala care emana farmecul mediteranean vechi. Cunoscut sub numele de "Perla Frantei", farmecul Mentonului consta in labirintul sau de strazi pastelate pregatite pentru ratacire, in mirosul de citrice, in palmierii impunatori care se leagana in vant si in privelistile de vis ale plajei cat vezi cu ochii.

Gurmanzii se vor bucura in special de inclinatia orasului pentru arome italiene cu un aer provensal. Datorita microclimatului sau unic care serveste peste 316 zile de soare pe an, Menton este renumit pentru cultivarea de lamai frumoase, pe care le veti gasi peste tot in oras, umpland usor strazile cu zumzetul lor parfumat.

Petra, Iordania

Una dintre cele sapte minuni ale lumii moderne, o vizita la Petra este o necesitate in aceasta viata - asa ca de ce sa nu o faci in 2023? Ca si cum ai face un pas minunat inapoi in timp, minunea arheologica este adesea numita Orasul pierdut, cuprinzand o multitudine de temple si ruine care sunt ecoul a peste 10.000 de ani de asezari umane. La doar doua ore si jumatate de mers cu masina din capitala iordaniana Amman, Petra este ideala atat pentru excursii de o zi, cat si pentru excursii de o noapte, oferind nenumarate trasee, pesteri si situri pe care sa le explorati si sa faceti drumetii.

Nu este permisa camparea in Petra in sine, dar exista o serie de optiuni de cazare in orasul vecin Wadi Musa, care variaza de la hoteluri de lux de cinci stele la statiuni fermecatoare de tip boutique. In cele din urma, daca avi timp, asigura-te ca faci o vizita la Micul Petra: o versiune mai mica, dar la fel de frumoasa a omologului sau mai imens, care poate fi de obicei aranjata cu hotelul sau ghidul tau.

Banff, Canada

Desi orasul Banff din Muntii Stancosi din Canada este cunoscut mai ales ca o minune a sporturilor de zapada, acesta este de fapt cea mai buna escapada pe tot parcursul anului pentru pasionatii de natura si de activitati in aer liber. Caracterizat de muntii sai impresionanti si de peisajele vaste si pline de lacuri - Banff este un pic ca "Queenstown al Canadei" cand vine vorba de atractia sa "in aer liber". Gandeste-te: drumetii, ciclism si sporturi nautice in timpul primaverii si verii, cu schi si snowboarding - pentru a numi doar cateva dintre activitatile axate pe zapada oferite - si scufundari luxuriante in izvoarele calde in lunile mai reci.

Kimolos, Grecia

Cu tot farmecul unei insule traditionale Kikladhes, fara aglomeratia si comercialitatea unora dintre cele mai renumite, Kimolos merita o vizita in orice calatorie in Grecia. La aproximativ un kilometru de varful nord-estic, este o insula mica, cu aproximativ 1.000 de locuitori, si este locul perfect de vizitat. Ideala pentru calator solo sau impreuna cu cativa oameni dragi, petrece-ti timpul savurand cafeaua greceasca, plimbandu-te pe strazile vechi, imbracate in alb, gustand fructele de mare proaspete si interactionand cu localnicii inainte de a te indrepta spre una dintre numeroasele sale plaje scaldate de soare, cu cartea in mana.

Hanoi, Vietnam

Cu o atmosfera romantica si frenetica in egala masura, capitala vietnameza Hanoi este o destinatie de vis atat pentru gurmanzi, cat si pentru pasionatii de istorie. De la arhitectura colorata a cartierului vechi, care reflecta un amestec bogat de influente din Asia de Sud-Est, China si Franta, pana la nenumaratele carucioare de mancare care vand specialitati locale de strada, nu duce lipsa de privelisti, mirosuri si mancaruri delicioase care sa concureze pentru a iti atrage atentia. Desi sunt multe lucruri in care sa iti infigi dintii (la propriu), nu pleca fara sa incerci traditionala cafea cu oua de cocos - nu exista nimic asemanator.

FOTO: freepik.com


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea