Vacante

#returnare bani vouchere vacanta #vouchere de vacanta #vacanta

Cine sunt angajatii care trebuie sa restituie banii de pe voucherele de vacanta in 60 de zile

Multi romani asteapta cu nerabdare voucherele de vacanta. Pentru unii acesta este singurul mod in care se pot bucura de o vacanta. Putini stiu insa ca, in anumite cazuri, angajatii sunt obligati sa restituie banii cheltuiti pe ele sau sa le returneze.

 

Este vorba despre angajatii al caror contract de munca inceteaza, indiferent de motiv. In cazul in care acesti angajati au utilizat partial sau total banii de pe voucherele de vacanta vor fi obligati sa restituie angajatorului contravaloarea lor in termen de 60 de zile.

Voucherele de vacanta au o valoare de 1.450 de lei de salariat/an. Acestea sunt emise pe suport electronic. Valoarea acestora este proportionala cu perioada lucrata.  

De aceste vouchere pot beneficia persoanele care si-au desfasurat efectiv activitatea in anul pentru care se acorda.

In cazul in care contractul de munca al salariatului se incheie in cursul anului pentru care sunt acordate voucherele si acesta a consumat partial sau total voucherele de vacanta, este obligat sa restituie suma in termen de 60 de zile angajatorului.

Odata incheiat contractul de munca, angajatul mai poate beneficia de vouchere doar daca, in termen de maximum 30 de zile de la data suspendarii/incetarii contractului individual de munca/raportului de serviciu, depune la unitate/institutie o cerere in acest sens, precum si dovada achitarii impozitului aferent prin virament bancar in contul unitatii/institutiei.

Pentru personalul angajat cu contract individual de munca cu timp partial, voucherele de vacanta se acorda proportional cu durata timpului de munca, raportat la valoarea maxima a voucherelor de vacanta stabilita pentru programul normal de lucru. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea