Vacante

# localitate saraca #obiective turistice #romania #ghid turistic

O localitate saraca din Romania are ghid turistic, dar nu are obiective turistice

Doar in Romania este posibil ca cel mai sarac sat sa aiba ghid turistic, dar sa nu aiba obiective turistice. In plus, satul din judetul Mehedinti nu are nici macar gradinita, scoala sau medic, servicii atat de necesare locuitorilor.

 

Este vorba despre comuna Godeanu, unde a fost angajat un ghid turistic desi, in zona, exista un singur obiectiv turistic care a fost lasat in paragina, fiind invadat de buruieni. In plus, in comuna nu vine niciun turist.

Nici nu este de mirare avand in vedere ca localitatea arata mai degraba cu o localitate parasita, fara pic de infrastructura. In plus, locuitorii se plang de faptul ca nu au nici macar un medic, mai ales ca majoritatea celor care mai locuiesc aici sunt batrani si au nevoie de tratamente. 

Mai mult, un studiu publicat la sfarsitul lunii februarie arata ca Godeanu este cea mai saraca localitate din tara.

Singurul loc care ar putea fi vizitat este ar fi cetatea Gradetului, insa aceasta zace in paragina, intre buruieni uriase. Primarul nici macar nu curata zona din jurul acesteia, prin urmare nici vorba de o restaurare pentru a fi vizitata de eventuali turisti.

Singurul obiectiv turistic se afla la 10 kilometri distanta, prin urmare, eventualii turisti s-ar caza in apropiere de acesta si nu in Godeanu unde, oricum, nu exista unitati de cazare.

FOTO: wikipedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea