Vacante

# turism romania #turism

Romania, in topul tarilor din Europa ca destinatie turistica

Romania se afla in topul tarilor europene ca destinatie turistica. Tara noastra se afla, in prezent, in top 5 tari din Europa Centrala si de Est, potrivit unui raport realizat de expertii in turism sustenabil. Acestia au adaugat ca ar putea ajunge cu usurinta pe primul loc daca ar avea o infrastructura mai buna si servicii mai ieftine. 

Potrivit raportului, Romania are potentialul de a lua locul Poloniei in calitate de campioana a turismului in Europa.

Insa, marketingul deficitar si costurile ridicate ale serviciilor de calatorie sunt considerabil mai scumpe fata de cele din Bulgaria, de exemplu. Acestea, alaturi de calitatea slaba a serviciilor impiedica progresul tarii in ceea ce priveste turismul.

De asemenea, o alta piedica in dezvoltarea turismului o au retelele de drumuri si de cai ferate ale Romaniei, cunoscute ca fiind slabe.

Romania, top 10 in cele mai bune statiuni montane pentru ski

Potrivit aceluiasi raport, Romania se afla pe locul 10 al celor mai bune statiuni montane pentru schi. Pentru realizarea raportului au fost analizatate 23 de tari din Europa Centrala si de Est.

Cele mai bune statiuni montane pentru schi

1. Gaudari, Georgia

2. Boroverts, Bulgaria

3. Bukovel, Ucraina

4. Jasna, Slovenia

5. Bansko, Bulgaria

6. Kopaonik, Serbia

7. Bovex-Kanin, Slovenia

8. Kolasin, Muntenegru

9. Zakaponae, Polonia

10. Sinaia, Romania

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea