Vacante

# atractii turistice sua #vacanta sua #sua

Top 10 cele mai cunoscute atractii turistice din SUA

Statele Unite ale Americii se mandresc cu unele dintre cele mai spectaculoase peisaje din lume, dar si cu obiective turistice renumite, care atrag mii de vizitatori in fiecare an.

Avand in vedere dimensiunea acestei tari, majoritatea oamenilor isi planifica calatoriile intr-o anumita regiune, fie ca este vorba de coasta de est, de vest, de plajele din Florida sau California, sau regiuni mai indepartate, precum Hawaii si Alaska.

Fie ca doriti sa vedeti atractiile urbane sau sa explorati cele mai frumoase parcuri si zone naturale din Statele Unite, o alegere buna din punct de vedere al raportului calitate - pret este unul din programele de circuite turistice oferite de agentiile de turism.  Pentru a va inlesni selectia, am alcatuit o lista cu zece atractii de top care nu ar trebui sa lipseasca din itinerariul unui circuit in SUA.

1. Marele Canion

Aceasta minunata atractie naturala este unul dintre cele mai vizitate locuri de pe continentul nord-american. Sapat de-a lungul timpului de Raul Colorado, Grand Canyon creeaza un peisaj grandios, cu stanci si terase spectaculoase. Vizitatorii care stau pe marginea defileului pot vedea pana la fundul acestuia, situat la o mila in jos, ori pot admira crestele si stancile care se intind pana departe in zare.

Creasta sudica (The South Rim), aflata la aproximativ 4,5 ore de mers cu masina de la Las Vegas, este cea mai vizitata zona a Parcului National Marele Canion. Aici veti gasi un centru de informare turistica, un serviciu de autobuz care opereaza curse regulate de-a lungul crestei in sezonul de varf si o alee care strabate canionul, presarata cu numeroase puncte de belvedere si platforme de observatie. De aici pornesc si cateva trasee de drumetii minunate, inclusiv poteca Bright Angel.

Skywalk, un pod de sticla care se intinde peste creasta vestica a Marelui Canion, este o alta atractie populara. Aceasta zona este situata la aproximativ patru ore de mers cu masina de creasta sudica si la cca 2,5 ore de mers de la Las Vegas, asa ca poate fi o alegere excelenta pentru o excursie de o zi cu plecare din “orasul luxului si al extravagantei”.

Creasta nordica, care are si ea zone de belvedere, ofera o imagine diferita. Aceasta sectiune a parcului este mai putin vizitata si permite acces limitat intre lunile noiembrie si mai din cauza zapezii si a conditiilor meteo nefavorabile.

2. Cascada Niagara

Situata de-a lungul granitei dintre Canada si SUA, Cascada Niagara este una dintre cele mai faimoase din lume. Lacul Erie se varsa in Lacul Ontario prin aceasta cascada, renumita pentru cantitatea mare de apa care se pravaleste incontinuu de la o inaltime care variaza intre 20 si 53 m.

Niagara este de fapt un ansamblu de trei cascade: cea mai mare sectiune, numita Cascada Potcoava, cu o cadere de 57 de metri, o a doua sectiune, cunoscuta sub numele de Cascada Americana, cu o cadere de 27 de metri, si o sectiune mult mai mica, situata langa Cascada Americana, numita Cascada Valul Miresei, cu o cadere de 24 de metri.

Privelistile sunt frumoase de pe ambele parti ale Raului Niagara, care leaga lacurile Erie si Ontario, dar partea canadiana ofera o perspectiva cu totul diferita si merita vizitata daca ai posibilitatea sa treci granita.

Vara este cel mai bun moment pentru o vizita la Cascada Niagara, caci vremea calda si gradinile inflorite sporesc placerea plimbarilor. In schimb, iarna ofera ocazia unica de a vedea tarmurile si balustradele acoperite de zapada si copacii inghetati, intr-un peisaj de basm. In zilele senine, valurile de aburi care se ridica din Cascada Niagara pot fi observate de la distanta, chiar si de pe Turnul CN din centrul orasului Toronto, Canada, situat pe malul opus al Lacului Ontario.

3. Statuia Libertatii

Statuia Libertatii este cel mai cunoscut simbol al Statelor Unite, tronand mandra in Portul New York.  Statuia reprezinta de fapt un cadou al Frantei facut Statelor Unite ale Americii cu ocazia aniversarii a 110 de ani de la castigarea independentei si a fost inaugurata de presedintele Grover Cleveland la 28 octombrie 1886.Turistii o pot admira din diverse puncte ale orasului, in special din Battery Park, sau pot lua un feribot direct pana la monument.

Biletele de intrare permit accesul pe diverse niveluri (terenul din jurul statuii, soclul sau coroana). Una dintre cele mai bune modalitati de vizitare este sa faci un tur care include atat Statuia Libertatii, cat si Ellis Island, punctul de sosire pe pamant american al imigrantilor intre anii 1892 si 1954.

4. Bulevardul Las Vegas

Plimbandu-te pe Bulevardul Las Vegas, strada principala care strabate “orasul pacatelor” si trece pe langa marile resorturi turistice, te simti ca si cum ai fi intr-un parc de distractii pentru adulti. Vei intalni aici reproduceri ale zgarie-norilor din New York, ale Turnului Eiffel si canalelor din Venetia, dar si un hotel in forma de piramida, un vulcan in eruptie si fantani cantatatoare.

Una dintre principalele atractii din Las Vegas este programul permanent de spectacole. Cantareti de talie mondiala sustin aici show-uri in mod regulat, alaturi de magicieni, acrobati si comedianti.

Cand te-ai saturat de viata de noapte si de luminile orasului, poti explora atractiile din apropiere intr-o excursie de o zi din Las Vegas. Viziteaza Parcul National Death Valley, Barajul Hoover sau Parcul de Stat Valley of Fire. Exploreaza desertul Mojave pe traseele de drumetie din imprejurimi, unele dintre ele aflate la doar cateva minute de centrul orasului.

5. Parcul National Yosemite

Parcul National Yosemite reprezinta unul dintre cele mai interesante locuri de vizitat din California, in special pentru pasionatii de natura. Vedetele parcului, precum stanca El Capitan si impresionantele domuri de granit Sentinel Rock si Half Dome, trebuie vazute pe viu ca sa apreciezi cu adevarat maretia lor. Cascadele uriase formate de zapada de pe munte sau in urma ploilor de vara sunt alte puncte de atractie ale parcului.

Regiunea este foarte ofertanta in ceea ce priveste activitatile in aer liber, precum drumetiile, alpinismul, plimbarile si calaria. Potecile de trekking din Yosemite duc spre unele dintre cele mai pitoresti zone si sunt o modalitate buna de a evita aglomeratia care se formeaza adesea la punctele de belvedere.

Pentru cei care nu sunt asa de inclinati catre activitati sportive, frumusetea naturala a parcului Yosemite poate fi savurata de la o masa de picnic, in timpul unui pranz lejer. De asemenea, poti vedea punctele de interes intr-un tur cu masina prin parc.

6. Podul Golden Gate

Arcuindu-se peste Golful San Francisco si unind fermecatorul “Frisco” cu orasul Sausalito din comitatul Marin County, Podul Golden Gate a devenit un simbol al Californiei inca de cand a fost construit, in anii 1930. Culoarea rosu-portocalie a podului, care contrasteaza cu apa albastra, este un accent estetic ce aduce unicitate orasului.

De asemenea, podul suspendat oferta o imagine deosebita atunci cand este invaluit in ceata si doar varfurile turnurilor principale se disting prin stratul jos de nori. Constructia are aproximativ doi kilometri lungime si face parte din autostrada 101. Daca ziua este senina, unul dintre cele mai bune locuri de unde se poate admira este Conzelman Road, aflat in Zona Nationala de Agrement Golden Gate.

7. Piata Times Square

Agitata si celebra pentru panourile publicitare luminoase, numaratoarea inversa de Anul Nou si multimile de oameni care o populeaza constant, Piata Times Square se afla in inima cartierului Midtown Manhattan din New York. Desi nu are vreun obiectiv turistic important, aceasta intersectie te cucereste cu energia pe care o simti stand intr-un colt, in timp ce taxiurile trec in goana si luminile iti danseaza nebuneste deasupra capului. Asadar, desi poate fi un loc interesant de vizitat in timpul zilei, cel mai bun moment sa vii aici este noaptea, cand vei simti cu adevarat vibe-ul zonei.

8. Traseul Libertatii din Boston

Freedom Trail din Boston este un traseu pietonal de 4 kilometri care trece pe langa unele dintre cele mai importante atractii istorice ale orasului. O linie de caramizi rosii, incorporata in trotuar, marcheaza ruta, facilitand orientarea turistilor.

Informatii despre traseu si obiectivele turistice pot fi gasite la Centrul de Informare Turistica din Boston Common, care este un loc bun ca sa incepi turul.  Printre punctele importante din itinerariu se numara Burying Ground Old Granary, unde sunt ingropate mai multe personalitati importate pentru istoria orasului, King's Chapel Burying Ground, cel mai vechi cimitir din Boston, Old South Meeting House, locul unde patriotii americani se intalneau in secret pentru a pune la cale actul de protest numit “Partida de Ceai de la Boston”, si podul Charlestown, unde se pot vizita fregata USS Constitution si monumentul de granit Bunker Hill.

9. Parcul National Yellowstone

Parcul National Yellowstone este situat intr-o caldera vulcanica, ceea ce a dus la crearea unui peisaj spectaculos si a unor fenomene naturale impresionante. Gheizere si izvoare termale, impreuna cu cascadele uimitoare care se intalnesc de-a lungul Raului Yellowstone, atrag un numar considerabil de turisti in fiecare an.

Cel mai vechi parc national din SUA gazduieste si diverse specii de animale salbatice, precum bizoni care pasc liber, berbeci cu coarne mari, antilope, ursi negri si ursi grizzly.  In anul 1978 a fost inclus in Patrimoniul mondial UNESCO.

10. Casa Alba

Casa Alba este resedinta oficiala a Presedintelui Statelor Unite si un obiectiv important de vazut in Washington. Aceasta cladire istorica a fost caminul tuturor presedintilor, cu exceptia lui George Washington.

A fost construita initial de James Hoban in 1792 si reconstruita in 1818, dupa ce a fost incendiata de fortele britanice in 1814. Tururile in interiorul Casei Albe sunt gratuite, dar trebuie sa faci o rezervare cu cel putin trei saptamani in avans. De asemenea, trebuie sa tii cont de regulile foarte stricte de vizitare.

FOTO: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea