Vacante

#iesit din tara #vacanta catel #acte necesare

Vacanta alaturi de catel? De ce acte ai nevoie pentru a iesi din tara

Vrei sa pleci in vacanta impreuna cu animalul de companie? Trebuie sa stii ca pentru a iesi din tara cu un catel (sau o pisica), ai nevoie de acte specifice, chiar daca urmeaza sa calatoresti cu masina.  

Printr-o situatie similara a trecut si o romanca. Aceasta a dorit sa mearga alturi de catel in vacanta, in Bulgaria, si pentru a se pregati din timp a intrat pe grupul de Facebook Vacante Litoral Bulgaria, unde a intrebat care sunt actele necesare la granita. 

”Am vrea sa mergem anul acesta in Bulgaria! Si vrem sa luam si cateii cu noi...

Daca aveti recomandari de locatii pet friendly ne-ar ajuta mult!

De asemnea, daca stiti ce acte sunt necesare pentru iesirea cu ei. (nu i-am mai scos din tara pana acum si nu stiu daca se cer aceeasi lucruri pentru toate tarile, sau este vreo diferenta in functie de mijlocul de transport avion/masina”, a scris Monica pe grup.

Un medic veterinar, prezent pe grup, a vazut mesajul femeii si i-a raspuns punctual in legatura cu actele necesare pentru a iesi din tara cu animalul, acesta precizand ca este nevoie insa si de vaccinarea animalului.

”Buna ziua, va raspund la intrebarea legata de catei deoarece aceea e de competenta mea.

Trebuie sa aiba pasaport si sa fie microcipati, si ideal ar fi sa mergeti la DSV-ul din localitatea dvs pentru ca cineva de acolo sa va puna parafa cum ca cipul pentru fiecare e cu numarul corect.

Nu ar strica sa aiba amandoi schema de vaccinare completa (parvoviroza, leptospiroza, hepatita infectioasa canina, precum si boala lui Carre, adica jigodia). Unele dintre aceste boli (cum e leptospiroza) sunt considerate zoonoze, adica boli transmisibile la om, si nu stiu daca nimeriti un vames mai dubios, dar va poate face probleme daca are cunostinte medicale veterinare - iar unii au, pentru ca fac si controlul alimentelor transportate transfrontalier, ba chiar unii sunt si veterinari.

Dintre toate, vaccinul antirabic e cel mai important, dar nu ar fi rau sa aveti pasaport cu microcip (eticheta) si carnetul cu celelalte vaccinuri (ideal ar fi ca ele sa fi fost facute anual).

Vaccinul antirabic, depinzand de firma, dar in cele mai multe cazuri, are o valabilitate de doi ani, nu de unul, ca celelalte. Cum a spus o persoana mai sus, trebuie sa fi trecut cel putin 2-3 saptamani de la rapel (daca animalutul e vaccinat anual impotriva turbarii e perfect)”, a explicat un medic veterinar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea